Blog

februari 4, 2022

Ben jij de dirigent van je eigen brein?

Ben jij de dirigent van je eigen gedachten-orkest? Of heb je een kakofonie aan geluiden in je bruin?
juni 10, 2021

Techniek van de loopmeditatie

Instructies voor de Loopmeditatie. Lees hier hoe je gemakkelijk een kort moment tot jezelf kunt komen met de loopmeditatie.
april 28, 2021

Waarom mopperen mag!

Geen zin hebben: zonder reden, ontevreden. Lees in dit blog waarom mopperen en het benoemen ervan juist goed is als een combinatie van compassie en mindfulness. Klik hier
februari 26, 2021

5x belangrijke tips voor meer zelfliefde

We zijn vaak vriendelijker voor een ander dan voor onszelf...dat terwijl wetenschappelijk onderzoek de positieve effecten van Zelfliefde bevestigd. Hoe kom je af van de strenge criticus in je hoofd? Lees hier 5 effectieve tips die je direct kunt toepassen voor meer zelfliefde!
december 4, 2020

De beste ademhalingsoefeningen om te ontspannen

Hoe voed jij je geest? Is dat met boeken, inspirerende discussies met vrienden en/of het volgen van lezingen? Wat dacht je van ademhalingsoefeningen? Ik heb mijn lievelingsademhalingsoefeningen op een rijtje gezet, probeer ze eens en laat mij weten wat je ervan vindt!
december 4, 2020

Mindfulness…Hoe kan ik er beter in worden?

Ben je benieuwd wat mindfulness eigenlijk is? Waar het je bij kan helpen? En hoe je deze skill kunt leren en toepassen? Mindfullness moet je oefenen, maar met mindfulness training leer jij hoe je je mentale fitness het beste kunt trainen. Lees verder en vindt een korte maar zeer effectieve luister-meditatie die je geheel gratis kunt volgen! Een oefening binnen handbereik!
december 4, 2020

Leren omgaan met je gevoelens

Soms is het moeilijk om je gevoelens of ervaringen een plek geven. Mindfulness training en compassietraining kan je helpen een vriendschappelijk of juist neutrale houding te geven zodat je je minder vaak en lang somber voelt.
december 4, 2020

Waarom werkt Mindfulness goed tegen stress?

Mindfulness, meditatie en persoonlijke coachings leren je omgaan met stress en bovenal stress te voorkomen. Maar hoe werkt dat dan? Om hier antwoord op te geven kijken we eerst naar het effect dat stress heeft op je hersenen. Wat gebeurt er precies en hoe kan mindfulness helpen?
december 4, 2020

Zo voorkom je dat je terugvalt in slechte gewoontes

Je herkent het waarschijnlijk wel… Opeens zit je op de bank eindeloos series te kijken, dingen te eten die je helemaal niet van plan was om op te eten of zit je nutteloos door Instagram te scrollen. Maar waarom doen we dat eigenlijk?