Leren mediteren

Wat brengt mediteren je?

Het is een goed idee om te leren mediteren voor meer ontspanning in je lichaam en voor het opdoen van nieuwe energie. Dit leren is gericht op het zoeken en voelen van jou als mens, en hoe jij bepaalde situaties ervaart en ermee omgaat. Mediteren is iets wat je je hele leven kunt doen. Het is onafhankelijk van leeftijd of gezondheid, waarbij mediteren in steeds grotere mate wordt erkend als de beste manier om stabiliteit en rust in je leven te brengen.

Waarom wil je leren mediteren?

Mediteren is een belangrijk onderdeel van mindfulness. Met meditaties kan je namelijk goed oefenen met je aandacht op het moment te richten. Wij van Sense Aandachttraining nemen je bij de hand, letterlijk en figuurlijk, om je de oefeningen bij te brengen en zo effectief te leren mediteren. Na korte tijd zal je merken dat de oefeningen met mindfulness en meditatie een positief effect op je hebben.

Wat brengt mediteren je

Door te mediteren sta je even ‘stil’ bij wat je nou eigenlijk allemaal aan het doen bent. Het geeft je de gelegenheid in je bewustzijn je gedachten te ordenen en vervelende of afleidende gedachten vriendelijk opzij te zetten. Door deze ontspanning en ‘pas op de plaats’ krijgt stress minder kans zich te ontwikkelen en beslag op je te leggen. Met meer ontspanning, focus en concentratie als positief gevolg.

Leren mediteren via Sense aandachttraining in Groningen

Bij Sense kan je leren mediteren op een manier die bij jou past. Zo kan je kiezen uit individuele coaching/training of groepstrainingen, zowel voor zakelijke doeleinden als particulier. Heb je al veel ervaring in mediteren en zoek je een verdieping? Kijk dan eens bij retraites of verdiepingstrainingen.

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden om te leren mediteren:

Vrijblijvend advies

Wij zijn specialist in mindfulness. Onze ervaren trainers en coaches kunnen jou ook leren hoe je innerlijke rust vindt en leert omgaan met de situatie van het moment. Spreekt dit je aan of wil je meer informatie over onze aanpak, werkwijze en de mogelijkheden die we je te bieden hebben? Neem dan gerust even contact met ons op voor vrijblijvend advies.