Vergoeding zorgverzekeraar of werkgever

Vergoedingen door een werkgever of zorgverzekeraar voor het volgen van persoonlijke coaching, therapie, een compassie- of mindfulnesstraining is in sommige gevallen mogelijk. Lees hier meer over de voorwaarden voor werkgevers en welke zorgverzekeraars mindfulness vergoeden.

Vergoedingen door werkgever

Het volgen van individuele coaching of een compassie- en/of mindfulnesstraining is een investering in je persoonlijke ontwikkeling. Ook zonder klachten kan het voordelen brengen zoals het verbeteren van je concentratie en het vergroten van je focus met als gevolg een verhoogde productiviteit. Hiernaast werkt het als preventie tegen stress-klachten, overspanning en een burn-out. Om deze reden zijn veel werkgevers bereid hierin te investeren voor hun werknemers en/of zijn hier scholingsbudgetten voor opgesteld. Ook kan een werkgever vergoeden in het geval een bedrijfsarts een dergelijke training of coaching adviseert.

Vraag eens bij je werkgever of HR-manager naar de mogelijkheden of laat ons contact met hen opnemen. Gezien ons specialisme in de zakelijke markt maken wij graag trainingen volledig op maat. Zo hebben wij recent een team GZ-psychologen bijgeschoold in hoe zij mindfulness kunnen integreren in het werken met patiënten. Deze training is volledig op maat gemaakt. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of laat ons contact met jullie opnemen.

Vergoeding aanvullende verzekering

De trainingen van Sense Aandachttraining worden in bepaalde gevallen volledig of deels vergoed door een aanvullende dekking. Dit omdat wij zijn aangesloten bij de erkende beroepsvereniging VMBN en categorie lid 1 gecertificeerd zijn. Hiernaast zijn we een erkend onderwijsinstituut en zijn we ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Een aanvullende dekking kan gegeven worden als onderdeel van de rubriek alternatieve geneeswijzen of als bio-psychosociale behandeling.

Bekijk je polis of neem contact op met je verzekeraar om vast te stellen of hetgeen waar je behoefte aan hebt vergoed kan worden. Klik hier om verzekeraars met elkaar te vergelijking.

In onderstaande tabel vind je een indicatie welke verzekeraars een vergoeding van alternatieve geneeswijzen hebben opgenomen. Let op! : Dit overzicht is gemaakt in augustus 2019. Raadpleeg altijd voor de exacte vergoedingen de polisvoorwaarden van de verzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Sense Aandachttraining Groningen aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Geen vergoeding

Wel (deels)vergoeding

Aevitae

Avéro Achmea

Anderzorg

De Amersfoortse

Besured

FBTO

Bewuzt

IZA

CZ

IZZ door VGZ

De Friesland Zorgverzekeraar

Menzis

Ditzo

OZF

DSW

PMA zorgverzekering

Hema

Pro Life

InTwente

United Consumers VGZ

Just

Univé

National Academic

VGZ

Nationale Nederlanden

Zilveren Kruis

OHRA

ONVZ

PNOzorg

Promovendum

Salland

Stad Holland

Umc

Vvaa

ZEKUR

Zorg voor Zekerheid

ZorgDirect

Bekijk agenda
X