Mindfulness op het werk

Mindfulness werkt!

Internationaal wetenschappelijk onderzoek bewijst het. Mindfulness heeft positieve effecten. Mensen die meer mindful zijn:

– Kunnen beter omgaan met stress
– Hebben minder last van negatieve gedachten
– Concentreren zich beter
– Ervaren een groter gevoel van controle over hun situatie
– Zijn creatiever in hun denken
– Kunnen zich beter inleven in de ander
– Hebben meer vertrouwen in zichzelf en de ander

Waarom werkt mindfulness?

Mindful zijn betekent aandacht hebben voor de ervaring van het moment. In plaats van in gedachten nog in het verleden of al met de toekomst bezig te zijn, blijft je aandacht bij het huidige moment. Daardoor ben je beter in staat waar te nemen wat er op dat moment gebeurt. In jezelf of in je omgeving.

Het effect is meer helderheid. Je bent daardoor beter in staat duidelijke doelen te stellen en de juiste keuzes te maken. Klik hier voor meer informatie over mindfulness en de werking ervan.

Interesse? Neem contact met ons op om de vele mogelijkheden voor jou en je bedrijf te bespreken.

Aandachtig zijn kun je trainen. Door regelmatig mindfulness te oefenen, leer je steeds makkelijker in het huidige moment te zijn. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks een kwartiertje oefenen al snel resultaat oplevert. De training Mindfulness voor op het werk kun je zien als een stevige basis en een goede ondersteuning in je proces.

Sense Aandachttraining biedt verschillende mogelijkheden en opmaat gemaakte mindfulnesstrainingen, coaching en Incompany trainingen om jou en/of je collega’s de vaardigheden van ‘aandachtig zijn’ eigen te maken.

De zakelijke mindfulnesstraining voor op het werk biedt speciale aandacht voor je werksituatie en hoe je mindfulness in je werk kunt integreren. Hierbij worden elementen vanuit het werkveld en de persoonlijke behoeftes verwerkt in de basis beginselen van de zo geheten Mindfulness Based Stress Reductie training. Een dergelijke training kan er als volgt uitzien:

8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een volledige stiltedag zaterdags van 10.00 tot 16.00. Tijdens de training oefen je thuis elke dag circa 45 minuten tot 1 uur, hiervoor krijg je geluidsbestanden en een werkboek mee. Inhoudelijk komt o.a. het volgende aan bod:

➢ Begeleide aandacht meditaties
➢ Eenvoudige lichaamsoefeningen die langzaam en met aandacht uitgevoerd worden
➢ Aandacht oefeningen om toe te passen in het dagelijks leven
➢ Achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie.

De MBSR training is gebaseerd op de in 1979 ontwikkelde aandachttraining door Dr. Jon Kabat-Zinn. Dit programma is wetenschappelijk bewezen effectief. Het is opgezet en wordt beoefend volgens de richtlijnen van het Instituut van Mindfulness (IvM) en de vakgroep Mindfulness (VMBN). Ook zijn we als onderwijsinstituut erkend door en geregistreerd bij het CRKBO.

Een overzicht van geschikte literatuur, wetenschappelijke artikelen en leerzame websites over mindfulness vind je hier bij onze boekenlijst.

Wil je weten van Sense Aandachttraining voor jou, je collega’s of werknemers kan betekenen? Neem dan gerust even contact met ons op of laat ons contact opnemen met je opdrachtgever / manager.

Ontvang meer informatie over de mogelijkheden. We nemen contact met je op.


    IncompanyMindfulness op WerkLeergang Mindful LeidinggevenMasterclass Mindful Leidinggeven


    Ja, ik ga akkoord.