Angstklachten

Als je bang bent

Angstklachten kunnen verschillende redenen van ontstaan hebben. Soms is het een fysiologisch kenmerk van jouw persoonlijkheid of zijn angsten terug te voeren op gebeurtenissen in je jeugd. Een bezoek aan de tandarts is soms voor mensen een ware martelgang, omdat er in hun jeugd nare ervaringen zijn opgedaan die zich hebben ontwikkeld tot een angststoornis. Veel klachten in de moderne maatschappij worden veroorzaakt door depressie, burn-out of overbelasting van je systeem. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor je persoonlijke- en werkzame leven. Met mindfulness kunnen succesvolle resultaten worden behaald om de angstklachten tegen te gaan.

Over mindfulness

Mindfulness biedt een serie methoden waarbij we mensen helpen om onder andere angstklachten te overwinnen. Dit doen we door te helpen de aandacht te richten op het hier en nu. De aandacht te leren richten op die onderwerpen die er precies op het moment toe doen en belangrijk genoeg zijn om ook jouw aandacht te krijgen.

Soorten angstklachten

Er bestaan veel verschillende angsten waar we je bij kunnen helpen. De volgende angstklachten zijn voorbeelden van angsten waar we veel mee te maken hebben:

  • Angst om naar buiten te gaan
  • Angst voor dominantie en schreeuwen
  • Angst voor kleine ruimtes
  • Angst voor de toekomst
  • Angst voor onbekendheid

De manier waarop we bij jouw persoonlijke angstklachten met training en coaching kunnen helpen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Natuurlijk zijn er in onze aanpak algemene uitgangspunten, maar voor een goed advies is het belangrijk dat we voorafgaand aan de sessies en trainingen hierover persoonlijk contact met je hebben. Voor het maken van een afspraak kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Ervaar je angstklachten en wil je hier iets aan doen?

Sense Aandachttraining biedt verschillende mindfulnesstrainingen en persoonlijke coaching die je kunnen helpen van je angstklachten af te komen. Neem voor meer informatie hierover geheel vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat we in jouw situatie kunnen doen om de klachten te laten verminderen of zelfs volledig te laten verdwijnen.

Neem contact met ons op voor meer informatie en/of vrijblijvend advies