Mindfulness Training speciaal voor jou

Een mindfulnesstraining op jouw niveau, wanneer het jou het beste uitkomt. De training wordt volledig op maat gemaakt naar de wensen en behoeften van jou als deelnemer. In die zin is het een gecombineerd training/coachingstraject. We volgen hierbij de thema’s van de achtweekse MBSR training, alleen wordt per sessie ingespeeld op je persoonlijke thema’s en leerdoelen. Lees onderaan deze pagina verschillende reviews over de individuele mindfulnesstraining.

Waarom een Individuele Mindfulnesstraining bij Sense?

De individuele mindfulness training wordt één-op-één gegeven door trainer en coach  Rommy Hutting  en is:

➢ Down-to-earth
➢ Licht en praktisch
➢ Toepasbaar in jouw persoonlijke situatie
➢ Persoonlijk en heel effectief
➢ Gebaseerd op jarenlange ervaring (30) en wetenschappelijk onderzoek

Kennismakingsgesprek

Na een kennismakingsgesprek wordt de duur, locatie en prijs van de individuele training bepaald. Klik hier voor het inplannen van een gesprek of schrijf je onderaan deze pagina in voor de individuele training. Je zit dan nog nergens aan vast. We zullen aan de hand van je aanmelding contact met je opnemen om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Een persoonlijke mindfulnesstraining bestaat meestal uit 8 sessies van 1.15 uur. Hiernaast worden er geluidsbestanden en een boek meegegeven voor zelfstudie en oefeningen voor thuis.

De individuele mindfulnesstraining is zowel voor mensen die stressklachten en burn-out klachten ervaren als mensen die zichzelf willen verrijken. De training wordt afgestemd op jouw niveau van de mindfulness beoefening. Hierdoor is het zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

 

De individuele mindfulness training is, net als de achtweekse MBSR, gebaseerd op de aandachttraining zoals ontwikkeld door Dr. Jon Kabat-Zinn. Lees hier meer over wat mindfulness precies is, wat mediteren inhoudt en wat een burn- out is. In onze boekenlijst vind je een overzicht van literatuur, artikelen en handige websites met informatie over mindfulness.

Vrijblijvend Advies
Neem gerust even contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 • Nynke Drent
  ” Ik ben helderder gaan denken, de ballast in mijn hoofd is weg. Ik herken het wanneer ik weer meer stress ervaar, dan grijp ik terug naar bepaalde technieken die ik hier geleerd heb. Ik weet nu wat ik moet doen. Hierdoor geniet ik bewuster van het leven en als ik merk dat ik dat minder doe, dan weet ik wat mij te doen staat. Het belangrijkste is dat ik minder stress ervaar en meer rust in mijn hoofd heb kunnen krijgen. Daarnaast heb ik weer zelfliefde en meer zelfvertrouwen. Dit is zeker gelukt. Ik ben een enthousiaste fan!!! ”
  Nynke Drent
  Verpleegkundige
 • Anoniem
  ” Compassietraining heeft mij geleerd hoe ik met mijn ervaringen, gevoelens en gedachten om ga en dat het aan te leren is om dat anders en met meer liefde en acceptatie te doen. Alleen al het feit dat je dit anders kunt doen dan ik uit gewoonte deed was voor mij een radicale verandering in mijn manier van leven. Een verandering van je eigen strenge beoordelaar zijn naar je eigen beste metgezel zijn…. Ik hoop dat het met veel oefenen er toe zal leiden dat ik niet meer alleen in een diep dal zal belanden en meer verbinding zal ervaren met de mensen om me heen. Het is fijn om in een groep te trainen en de begeleiding was heel zorgzaam en supergoed.”
  Anoniem
  Huisarts
 • Laurens
  " Tijdens de mindfulnesstraining heb ik een stuk acceptatie geleerd door stil te staan bij wat er nu gebeurt. Daarnaast heb ik mijn emoties en lichaam beter leren kennen in de reactie op dat wat er nu gebeurt. Daardoor kwam er een heel stuk rust. Ik heb een diagnose syndroom van Asperger en vooral de beperkingen die daaruit voortkomen heb ik met deze trainingen een stuk weten te verbeteren. Iets dat de therapieën geënt op mijn diagnose me totaal niet gebracht hebben…”
  Laurens
 • Frans
  ” De stiltedag heb ik als heel bijzonder ervaren. Allereerst voelt het als een echte verwendag. Wellness voor de geest ???? De dag brengt voor mij ook verdieping in het omgaan met mindfulness. Het voelt als een extra stap. Daarbij wordt dan ook gelijk duidelijk dat, ondanks alle inzichten en opbrengsten, er nog heel veel te ontdekken valt. Nooit uitgeleerd………………en dat is maar goed ook.”
  Frans
 • Anoniem
  En dan ineens is daar de vertraging. Een veilige omgeving waar ik mezelf durf te zijn. Mij heb durven ontpoppen en oprecht gelukkig te zijn. Dankjewel Rommy, voor één van de mooiste cadeaus: thuis zijn!"
 • Anoniem
  Beste Rommy, Heel hartelijk dank voor jouw inspirerende manier van ons begeleiden bij de mindfulnesstraining. Ik heb dat als zeer prettig ervaren.
  Anoniem
 • Peter
  "Ik ben nog erg blij dat ik de individuele mindfulnesstraining met Rommy gedaan heb, ook al was ik vaak niet goed voorbereid en mediteerde veel te weinig. Dat laatste helaas nog steeds. Niettemin sta ik veel vaker stil, rem ik mezelf vaker af, stel ik me vaker kwetsbaar op waardoor ik merk dat ik meer warmte terugkrijg, mensen positiever reageren en ik dat zelf ook doe. Dat voelt goed en wil ik zo houden."
  Peter
  Medisch specialist
 • Anoniem
  "Ik vond de Mindfulnesstraining heel erg waardevol en zou het iedereen aanraden! Je bent een hele warme en betrokken trainer, Rommy. Jij hebt zoveel ervaring met het beoefenen van de technieken dat het makkelijk is om van je aan te nemen dat het werkt. Je straalt dat uit. Je hebt mij echt geïnspireerd!"
  Anoniem
  Huisarts Groningen
 • Lilian
  "Ik heb de training 'Mindfulnesstraining MBSR' gevolgd bij Sense Aandachttraining. Mijn trainster was Rommy Hutting. Ik heb hier de begeleiding gekregen, die ik nodig had. De groepen zijn niet te groot en er is voldoende ruimte voor persoonlijke vakkundige begeleiding. Ik heb hier zeker van geleerd en kan het iedereen aanraden."
  Lilian
 • Anoniem
  "Ik heb er over nagedacht wat je mindfulnesstraining mij heeft gebracht en kan dat samenvatten in één woord: rust. Rust in mijn leven en in mijn ziel. Die heb jij via jouw training aan mij gegeven. Ik zou niet hebben kunnen vermoeden dat een training zo'n effect zou kunnen hebben en weet zeker dat dat ligt aan de persoon die hem geeft. Rommy, je hebt een bundeling van eigenschappen waardoor je iets unieks mee kunt geven aan de mensen om je heen."
  Anoniem
  Docent
 • Peter
  Ik ben blij dat ik de compassietraining heb gevolgd: De training heeft me o.a geleerd om anders te kunnen omgaan met delen-oude patronen ( angst, terugtrekken, vermijden ) van mezelf die ik liever niet erken of waar ik vanaf wil. De training heeft  me ook geholpen bij mijn terugkeer naar werk: ik heb meer plezier, ik neem weer meer zelf de verantwoordelijkheid voor  mijn doen en laten en voel me steviger in mijn schoenen staan. Het was ook prettig en leerzaam om ervaringen van de anderen te horen en zien. De stiltedag vond ik heel fijn en ik wil dit jaar in ieder geval nog een stiltedag volgen. Zo even in het kort hoe ik de MBCL-training heb ervaren. Ik wil Rommy bedanken voor de fijne en professionele begeleiding. Soms keek ik even met m'n trainersbril op en kon ik ook op dat vlak weer wat leren ????
  Peter
 • Henk. P
  Vriendelijk, warm en erg toegankelijk waardoor ik het gevoel had Rommy al langer te kennen dan de eerste 10 minuten. Dit vergemakkelijkte de gesprekken en zo wist ze snel tot de kern te komen. Indrukwekkend hoeveel positieve invloed een vrij korte coaching periode al op mijn werkhouding en werkplezier heeft gehad.
  Henk. P
  Chirurg
 • Anne-Marieke van der Klip
  Een auto ongeluk in 2013 -waarvan ik langzaam herstelde- bracht me er toe om hulp te zoeken. Zodoende kwam ik aanraking met mindfulness via Sense Aandachttraining. De mindfulness- en compassietrainingen die volgden, hebben me veel gebracht. Balans, veerkracht, rust en ruimte, volledig herstel.
  Anne-Marieke van der Klip
 • Anne-Marieke van der Klip
  Rommy is een ervaren en authentieke trainer die met compassie, een vleugje humor en de voeten in de klei, de meditaties begeleidt. Ze leert je (nog) beter te kijken, luisteren en stil te staan bij wat er is zonder oordeel en zonder jezelf in het verhaal te verliezen. Ik kan haar van harte aanbevelen.
  Anne-Marieke van der Klip
 • Een auto ongeluk in 2013 -waarvan ik langzaam herstelde- bracht me er toe om hulp te zoeken. Zodoende kwam ik aanraking met mindfulness via Sense Aandachttraining. De mindfulness- en compassietrainingen die volgden, hebben me veel gebracht. Balans, veerkracht, rust en ruimte, volledig herstel. De compassiejaargroep is een gelegenheid waar we in stilte bijeenkomen om ons te oefenen in het openstellen van ons hart en onze geest onder de ongekunstelde, integere en bekwame begeleiding van Rommy Hutting.
 • Anoniem
  Rommy, je hebt een bundeling van eigenschappen waardoor je iets unieks mee kunt geven aan de mensen om je heen.
  Anoniem
  Docent
 • Peter
  Ik wil Rommy bedanken voor de fijne en professionele begeleiding. Soms keek ik even met m'n trainersbril op en kon ik ook op dat vlak weer wat leren ????
  Peter
 • Anoniem
  Je bent een hele warme en betrokken trainer, Rommy. Jij hebt zoveel ervaring met het beoefenen van de technieken dat het makkelijk is om van je aan te nemen dat het werkt. Je straalt dat uit. Je hebt mij echt geïnspireerd!
  Anoniem
 • Anoniem
  Je bent een hele warme en betrokken trainer, Rommy. Jij hebt zoveel ervaring met het beoefenen van de technieken dat het makkelijk is om van je aan te nemen dat het werkt. Je straalt dat uit. Je hebt mij echt geïnspireerd!"
  Anoniem
  Huisarts Groningen
 • Anoniem
  Ik wil jou, Rommy, bedanken voor de inzichten die je me hebt gegeven. Mij hebt geleerd om mijn gedachten en gevoelens van elkaar te scheiden en te zien wat er nu echt speelt. Ook de rust die ik nu kan vinden in momenten waarop ik voorheen dacht dat ik gek werd is voor mij een openbaring. Dankjewel voor de fijne MBSR-training, het is een aanvulling  voor de rest van mijn leven.
  Anoniem
 • Greetje
  De mindfulnesstraining heeft mij veel gebracht, o.a.:  het inzicht  dat verzet geen zin heeft, met aandacht de kleine en grote dingen van het dagelijks leven proberen te doen en vooral elke dag een mindfulnessoefening doen.In het begin was dat laatste best moeilijk, maar nu kijk ik er dagelijks naar uit. Ook trek ik me regelmatig uit de communicatie terug, iets wat Rommy met ons heeft geoefend, zonder dat de ander dat merkt, heel prettig! Rommy is een zeer prettige persoonlijkheid, ik vind dat zij de cursus betrokken en deskundig leidt.
  Greetje
  Leidinggevende in het onderwijs
 • Anoniem
  De individuele MBSR-training heeft absoluut gezorgd voor rust en een meer tevreden houding. Nog belangrijk is dat er duidelijke praktische oefeningen zijn geleerd die ook in de toekomst in het algemeen en meer specifiek in die situaties waarin het nodig is gebruikt kunnen worden om snel meer rust te creëren.
  Anoniem
  Manager
 • Madelon
  Onder de bezielende leiding van Rommy haal ik veel uit de maandelijkse bijeenkomsten van de Jaartraining. Het kleine groepje, de een op een oefeningen en de verschillende meditaties houden me in het hier en nu, zetten me aan het denken, helpen me bij het loslaten en geven me rust in de dagelijkse hectiek.
  Madelon
 • Anoniem
  Het programma zet me aan het denken over hoe ik mezelf verder kan ontwikkelen in een aantal persoonlijke vaardigheden en hoe ik de compassie kant, het mindful zijn en het vragen stellen en luisteren ook, naast mijn privé-leven ook in mijn rol als leidinggevende kan gebruiken.
  Anoniem
  Leidinggevende
 • Anoniem
  Rommy, je begeleidde ons op een heel prettige en kundige wijze, veel dank daarvoor.
  Anoniem
  GZ Psycholoog
 • Anoniem
  Rommy, ik vind je een zeer waardevolle trainer, persoon, begeleider; respectvol en met veel aandacht. Je gevoel voor humor die je zo nu en dan deelde mag je meer inzetten wat mij betreft 🙂
  Anoniem
  GZ medewerker
 • Anoniem
  Rommy, je bent een prettige trainer met een goede mix van humor en luchtigheid en serieus zijn.
  Anoniem
  GZ Psycholoog
 • Anoniem
  Ik vond het een waardevolle Incompany cursus. Voelt als opmaat naar meer. ACT? Of Lichaamsgericht? Of compassie? Ik heb zin in een vervolg!
  Anoniem
  GZ Psycholoog
 • Anoniem
  Het helpt reflecteren op het omgaan met tijdsdruk, keuzes maken. Therapeutische relatie optimaliseren en een voorbeeld kunnen zijn voor patiënten. Ik voel me vaardiger in het oefenen en uitleggen aan patiënten.
  Anoniem
  GZ Psycholoog
 • Anoniem
  Je anders leren verhouden tot je gedachten en gevoelens en hoeveel ruimte dit kan geven. Dit is in mijn werk ook een hele zinvolle toevoeging.
  Anoniem
  GZ Psycholoog
 • Anoniem
  De rust, het langer stilstaan bij dingen dan ik normaal zou doen. Ik kon me goed concentreren en goed visualiseren. Maar door de kleine kinderen ben ik het haast vergeten. Mooi om het weer terug te pakken. Waardevolle aanvulling/methode voor mijn behandelingen.
  Anoniem
  GZ Psycholoog
 • Frans
  ” De stiltedag heb ik als heel bijzonder ervaren. Allereerst voelt het als een echte verwendag. Wellness voor de geest ???? De dag brengt voor mij ook verdieping in het omgaan met mindfulness. Het voelt als een extra stap. Daarbij wordt dan ook gelijk duidelijk dat, ondanks alle inzichten en opbrengsten, er nog heel veel te ontdekken valt. Nooit uitgeleerd………………en dat is maar goed ook.”
  Frans
 • Chantal W.

  De Coaching en begeleiding van Rommy heb ik heel erg gewaardeerd. Een heel erg fijne ervaring en Rommy is een kundig en zeer betrokken iemand met naar mijn gevoel, een vanuit een diep gevoel voor sensitiviteit mensen sterk maken en in hun kracht zetten. Op een echt juiste manier. Zonder moeilijke onderzoekingen maar vanuit een lichte manier een stevig gegrond fundament creëren. 

  Dankjewel Rommy ik zal dit mijn verdere leven meenemen en heel erg bedankt dat ik het van jou mocht ontvangen.

  Chantal W.

Meld je nu aan voor een training


  CompassietrainingCompassievolle CommunicatieMindfulnesstrainingIndividuele Mindfulnesstraining


  Ja, ik ga akkoord.